Drømmeforståelse

 
24-05-2010
Drømmetydning

Man kan overordnet inddele drømmeforståelsen efter, hvordan personen forholder sig i drømmen:

* Øjne der ser. Man oplever drømmen som om man ser det på tv. Man er sig ikke problemer bevidst.
* Til stede i drømmen. Man er til stede i drømmen, men er passiv. Man kender problemet, men arbejder ikke med det i dagliglivet.
* Aktiv deltager. Man er aktiv deltager i drømmens handling. Problemet er kendt af personen og man arbejdet med det i dagliglivet.
* Slår følge. Hvis man i drømmen slår følge eller slutter fred, kan det tolkes sådan, at der er god prognose for, at man kan løse problemet i dagliglivet.
* Man slår ihjel. Hvis man slår ihjel i drømmen, har man kun løst problemet midlertidigt i dagliglivet. Kan tolkes som, at man forsøger at flygte fra problemet.

Når man drømmer, kan det være på flere måder., dagdrømme, fantasere eller drømme, når man sover. Dagdrømme er når man "fantasere" om noget, eller "falder i staver." Der er flere former for dagdrømme, såvel som ved andre slags drømme. At "fantasere" hører under hjernens opbygning, selve "tænknings centeret", eller rettere hele individet i hovedet. Når man " fantasere " kan det være når man forestiller sig noget, evt. forestiller sig et billede, eller evt., en person, en person som kan være hvem som helst, ligesom ens fantasier. Drømme i sig selv er et meget stort begreb, da der er mange slags drømme, mange slags fortolkninger. Mareridt er ordet, som er modsat drømme, har man mareridt, er det nemlig en ond drøm! Et mareridt kan handle om, hvis du har nogen pyskiske lidelser, kan de i individet, overføres til "drømmecenteret." "drømmecenteret" er den del af hjernen hvor alle dine drømme er, og lign. Når den psykiske lidelse overføres kan den blive til et mareridt, ligesom at en fantasi kan blive til en drøm.

Drømmen kan blandt andet opdeles i disse hovedgrupper:

* Psykisk og social arv
* Dagrester
* Kompensatoriske drømme
* Arketypiske drømme
* Lucide drømme

 
 
Find information om: guide sundhed guiden helse
(Hovedkategori: Alternativ)