Gode motionsråd

 
24-05-2010
Motion

* Motioner sammenlagt mindst 30 minutter om dagen. Det behøver ikke at være hård motion. Cykling til arbejde i stedet for at tage bussen eller en tur i svømmehallen er godt nok.

* Hvis du vælger at begynde at løbe, så sørg altid for at varme op inden løbeturen og at strække ud efterfølgende. På den måde undgår du bedst sportsskader og ømme muskler.

* Hvis du lægger for hårdt ud, risikerer du at overbelaste din krop, og hermed med at få skader.

* Når du begynder på en ny form for motion, skal du lægge stille og roligt ud, og derefter øge intensitet stille og roligt efterhånden som din form udvikler sig. På denne måde undgår du både overbelastningsskader og at du kører træt i træningen.

* Vælg den motionsform, som passer bedst til dit temperament. Nogle vil helst dyrke motion på et hold hvor der er andre deltagere, andre foretrækker at dyrke motion alene. Og nogle foretrækker motion med høj intensitet, mens andre foretrækker de mere rolige motionsformer.

* Lyt til din knop. Hvis din krop fortæller dig at du træner for hårdt, så er det fordi du træner for hårdt. Det lyder simpelt, men alt for mange overhøre de signaler kroppen giver. Det betyder lange skader.

 
 
Find information om: sundhed guide helse guiden
(Hovedkategori: Motion)