Gode råd om personlig pleje produkter

 
21-03-2011
Personlig pleje

Vi udsættes dagligt for parfume, konserveringsmidler og andre kemiske stoffer fra blandt andet deodoranter, kosmetik, barberskum og hårshampoo. Det giver risiko for allergiske reaktioner.

Man behøver ikke stoppe med at bruge personlig pleje produkter, men de bør bruges med omtanke.

Her er nogle gode råd:

Gravide skal være særlige opmærksomme
Vær særlige opmærksom, hvis du gravid, ammer eller har børn. Du risikere nemlig at overføre kemikalier til dit barn.

Køb miljømærkede produkter
Køb miljømærkede produkter, f.eks. mærket med svanen eller blomsten. De erfremstillet under hensyn til miljøet og med øgede krav til sundheden. Særligt svanemærkede produkter stiller skrappere parfumekrav tilprodukterne, der anvendes på din hud eller i produkter til børn. F.eks. må der slet ikke tilsættes parfumestoffer i svanemærkede produkter til børn under 12 år.

Køb parfumefri
Køb parfumefrie produkter hvis det er muligt.

Læs indholdsdeklarationen
Læs indholdsdeklarationen så du ved hvad produktet indeholder. Al kosmetik skal være forsynet med en indholdsdeklaration. Her skal fremgå, om produkterne indeholder parfume.

Undgå allergi stoffer
Undgå indholdsstoffer, som du har konstateret at du er allergisk over for.

Test produktet
Hvis du ikke har prøvet produktet før, så kan du teste produktet på et lille område af huden, inden du skal bruge produktet. Hvis du bliver rød eller andet, så bør du nok undgå at bruge produktet, eller undersøge lidt nærmere.

Begræns mængden
Brug generelt så lidt som mulig. Jo mindre jo bedre. Prøv dig frem hvor lidt du kan klare dig med, i stedet fro bare at komme en masse på. Ikke nok med at du spiller for at overeksponeret for et stof, men du spare også penge.

Gem emballagen
Det er altid en god ide at gemme emballagen, så du kan tage den med til lægen hvis du overlever i allergisk reaktion. Gem emballage fra det pågældende produkt, så lægen har mulighed for at se, hvad produktet indeholder og tilrettelægge eventuelle undersøgelser for allergi efter dette.

 
 
Find information om: helse guiden sundhed guide
(Hovedkategori: Personlig pleje)