Gode råd om træning i motionscenter

 
16-12-2012
Træningscenter

Her er en række gode råd for at få det bedste resultat i træningscentret.

1) Husk at varme op
Hvis du bruger de første 10-15 minutter på at varme op, så kan du præstere mere og samtidig mindsker du risikoen for at få skader. Et opvarmningsprogram skal gerne indeholde øvelser hvor du arbejder med de store muskelgrupper og gradvist får pulsen op og øvelser hvor du bevæger alle led godt igennem.

2) Undgå pludselige vrid
Du skal undgå maskiner, hvor bevægelserne foregår med ryk eller stød. Du bør i stedet lave rolige og kontrollerede bevægelser. Det gælder både for opvarmningen og træningsprogrammet.

3) Undgå ydre belastning
Når du træner med maskiner, skal du undgå at belaste dine led i yderstilling. For eksempel skal du aldrig strække knæleddet helt. Det skal altid være en lille smule bøjet. Det betyder også, at sadlen på motionscyklen skal være indstillet på en måde, så knæet ikke er helt strakt.

4) Få gode råd
Få gode råd af en professionel instruktør, især hvis du har særlige problemer

5) Træn regelmæssigt
Det er altid sjovere og bedre for kroppen, hvis du starter med at træne regelmæssigt og lave et mindre antal gentagelser. Det er bedre end at træne hårdt, med smerter og eventuelle træningspauser til følge.

6) Vær tålmodig
Undgå overbelastningsskader og brug de første måneder til gradvist at øge belastningen og antallet af gentagelser.

7) Træn langsomt
Træn altid i langsomme bevægelser. Den langsomme bevægelse har positiv virkning på stimuleringen af dine muskler.

8) Rigtigt udstyr
Have det rette udstyr til den rette træning. Sko med rette støtte, bukser og t-shirt, som du føler behagelig, handsker/pats, håndklæde og masser af vand.

9) Varier din træning
Husk at variere din træning. At vende op og ned på dit program kan være nok. Men ellers have et program du kan veksle imellem.

10) Husk hviledagen
Selvom det kan være indbydende at træne og træne, så glem ikke hviledagene. Det er netop på hviledagene, at der rigtig sker noget med kroppen.

 
 
Find information om: guide guiden sundhed helse
(Hovedkategori: Motion)