Stenbukken

 
24-05-2010
Stjernetegn

Stenbukken (Capricorn) er det tiende stjernetegn i dyrekredsen. Tegnet ligger mellem Skytten og Vandmanden. Solen bevæger sig siderisk igennem Stenbukken fra midten af januar til midten af februar.

* Periode: 21. december til 21. januar (datoerne varierer alt efter hvornår solen tropisk går ind i tegnet)
* Planethersker: Saturn (♄)
* Element: Jord
* Type: Kardinal
* Legemsdel: Knæ, led, hud og knogler

Mennesker født med solen i stenbukkens tegn siges at være langsomme startere. De er oftest meget ambitiøse, og når først de er kommet i gang kan man ikke stoppe dem. Deres høje krav til sig selv, kan ofte bremse dem i at nå deres mål længe, men som bjerggeden klatrer de bjerget, indtil de når toppen. De kan umiddelbart virke meget seriøse, praktiske og melankolske, men er i virkeligheden meget dybsindige. Som børn er stenbukke ofte gammelkloge, men løsner lidt mere op med alderen. De befinder sig godt i rollen som mentor, rådgiver eller lignende. Stenbukkens inderste ønske er at blive beundret for sit håndværk, og derfor bliver stenbukke ofte kaldt arbejdsomme mennesker. Stenbukkens mennesker er ofte utroligt kreative.

Stenbukke bliver ofte omtalt som følelseskolde mennesker, der sætter arbejdslivet og penge frem for sine følelser, men den beskrivelse er ikke helt rigtig. Stenbukke er blot meget forsigtige med at forelske sig, og kaste sin kærlighed på en anden, men når først de har gjort det, er de nogle af de mest loyale og romantiske partnere.

 
 
Find information om: helse sundhedsguide helsekost sund sundhed helseguide
(Hovedkategori: Alternativ)